Ølbowling

Regler og vejledning til drukspillet: Ølbowling

Du skal bruge:
– 4
ølkasser / havestole el. lignende
– En fodbold, basketball eller hvad man nu har
– 2 tomme flasker / dåser

Opstilling af bane
Der spilles i to hold af to personer. De 4 kasser placeres parvis overfor hinanden. 1013 meter i længden og så placeres de to kasser i hver ende ca. 5060 cm fra hinanden. I midten mellem de to kasser i hver ende placeres den tomme flaske og hver person indtager sin plads på en kasse.

Dommer
Der skal udpeges en dommer inden spillets start. Dommeren har altid den endelige afgørelse, så man bør finde en neutral dommer (helst en der ikke er alt for vissen). Der er ikke nogen regler eller forbud mod bestikkelse af dommeren. Hvis en dommer viser sig at være inhabil, kan vedkommende stemmes ud af kampen, såfremt begge hold er enige om dette.

Spillets start
Før start hugger (sten, saks, papir) de to holdkaptajner om hvem der starter og i hvilken ende. Den vindende part, vælger enten bane eller bold. Vælger man bane, bestemmer man i hvilke ende man starter, vælger man bold, så har man første bold.

Det er meget populært, at shooteren skal “spørge om lov” til at kaste bolden hos dommeren. Dette kan være endnu en fælde at falde i, hvis man glemmer at spørge om lov. Hvis der bliver kastet uden tilladelse, kan dommeren vælge en straf (typisk 1-2 straftåre).

Spillets forløb
Som navnet foreslår, skal man nu bowle bolden ned i den anden ende, hvor målet er flasken mellem de to kasser. Det er altid shooteren der skyder første bold, dvs. hvis spiller 1 var med i den indledende lodtrækning, så er det spiller 2 der bowler først. Dette gælder for begge hold. Hvis hold 1 startede med at skyde i første runde, så er det hold 2, der starter i anden runde. I tredje runde starter hold 1 så igen. Det er altid shooteren der lægger ud med første skud.

Bolden skal have ramt jorden inden 1/3 af banen nås, ellers er der fejl og turen overgår til modstanderen. Det er en god ide at markere banen op med et par tomme flasker ved hver tredjedel for at dommeren har noget at dømme ud fra.

Pointscoring
Rammes flasken skal modstanderholdet dele en øl og der er scoret et point. Bolden må gerne ramme kassen og derefter flasken. Det er ikke tilladt at røre ved bolden før, at det med sikkerhed kan siges at den ikke vil ramme flasken.

Sjove regler / ekstra regler til ølbowling

Captain Morgan:
Dommeren kan pludseligt råbe “Captain Morgan!” og herefter gælder det om for alle spillere hurtigst muligt at stille sig som kaptajnen på Morgan flasken. Med den ene fod på stolen. Det hold som hurtigst får gjort dette har vundet. Det andet hold skal drikke en aftalt mængde straftåre.

Der kommer spyd:
Dommer kan til enhver tid råbe “der kommer spyd”, og herefter skal alle spillerne smide sig hurtigst muligt ned i græsset. Det hold som lægger sig ned på jorden, har vundet. Det andet hold skal drikke en aftalt mængde straftåre.

Sexstillinger:
Dommeren kan pludseligt råbe “Sexstillinger” eller et andet valgt buzzword (Eksempelvis ‘Hoooyaaaaaaa’), skal begge hold hurtigst muligt placere sig i en sexstilling (stadig med tøj på selvfølgelig). Dem som hurtigst når dette har vundet. Og det andet hold skal drikke en aftalt mængde straftåre. Dommer: Husk kun at have denne regel med, hvis personerne kender hinanden en lille smule i forvejen, ellers kan det være noget grænseoverskridende.