Vandfald regler

Regler og vejledning til drukspillet: Vandfald regler

Det er utrolig nemt at spille Vandfald! Vi har lavet et overblik over hvad du skal bruge samt reglerne for Vandfald her på siden. Så kan du altid finde regler / konsekvenser for alle kort her og have dem ved hånden, når spillet er i gang.

Vandfald er en af de mest populære drukspil, fordi det er nemt og enkelt og det er et spil hvor der sker en masse for alle personer, som er med i spillet! Det er et drukspil, som ikke er kedeligt!

 

Det skal du bruge for at spille Vandfald:

 1. En tom flaske som kan stå på bordet.
 2. Et kortspil inkl. jokere.
 3. Drinks, øl eller ciders. Der plejer at blive drukket rigeligt under Vandfald spillet.

 

Fremgangsmåde: Sådan spiller du Vandfald:

 1. Tag den tomme flaske og stil den midt på bordet. Denne er en vigtig del af spillet.
 2. Tag kortspillet og spred det rundt om flasken i en cirkel med billedsiden nedad. Det er vigtigt at denne cirkel er hel under hele spillet. Trækker man et kort og ødelægger cirklen, skal man bunde sin igangværende drink / øl / cider el.lign. (Dette kan specielt ske, når man når ind i spillet og begynder at blive beruset)
 3. Man skiftes til at trække et kort fra cirklen på bordet. Herefter udføres den regel / konsekvens som binder sig til kortet (se alle regler herunder), og derefter lægges kortet på toppen af flasken i midten.
 4. På et tidspunkt vil der være så mange kort på flasken at bunken med kort tipper og falder ned. Den person som får bunken til at vælte, skal bunde sin igangværende drink / øl / cider el.lign. i kan også internt aftale en anden straf.

 

Vandfald regler – komplet overblik:

Vandfald regler er nemme at finde ud. Der er en regel / konsekvens ved alle kort, og vi har samlet alle herunder:

Sort 2, 3, 4, 5
Tag det antal tåre kortet viser

Rød 2, 3, 4, 5
Giv det antal tåre ud som kortet viser

6
Tissekort. Brug det med det samme eller gem det, til når det presser på.

7
Emne / kategori. Personen som trækker kortet vælger en kategori. Eksempelvis “Makeup mærker”, “Parfume mærker” eller “Bilmærker” og herefter kører man rundt mellem alle personer, som skal nævne et bilmærke. Man må ikke nævne et, som allerede er nævnt (så har man tabt og skal drikke). Kan man ikke komme på noget, har man også tabt og man drikker sin straf tår.

8
Regel. Et af de sjoveste kort, da man virkelig kan pifte spillet op! Personen som trækker dette kort må lave en valgfri regel i spillet.

Eksempler på regler til regelkortet (Nr. 8) i Vandfald:

 • “Når jeg drikker, skal alle hun/hankøn også drikke”
 • “Inden man drikker, skal man tage den usynlige smølf ned fra sin drik. Glemmer man dette, skal man drikke en ekstra tår.”
 • “Vi alle bytter navne med personen til venstre for os. Nævner man et forkert navn, skal man drikke”
 • “Alle straf tåre får en 1+ ekstra tår.”
 • “Alle spillere skal drikke med venstre hånd resten af spillet.”
 • “Du skal drikke hver gang, nogen siger ‘fest’.”
 • “Alle spillere skal råbe ’til månen!’ før de drikker.”
 • “Alle spillere skal skåle med dig, hver gang du drikker.”
 • “Man skal drikke hver gang, nogen nævner en by eller et land.”
 • “Alle spillere skal drikke, når nogen spiller kortet Sort 2.”
 • “Man skal drikke, hver gang du siger ‘jeg’ eller ‘mig’.”
 • “Alle spillere skal drikke, når nogen nævner en berømt person.”
 • “Man skal drikke hver gang, nogen siger dit navn.”
 • “Alle spillere skal drikke, når nogen siger ‘skål’.”
 • “Du skal tage en selfie med personen til venstre, før du tager en tår.”
 • “Du skal give et kompliment til personen til højre, før du tager en tår.”
 • “Du skal hoppe på ét ben tre gange, før du tager en tår.”
 • “Du skal danse en lille dans, før du tager en tår.”
 • “Du skal synge en linje fra din yndlingssang, før du tager en tår.”
 • “Du skal give en high-five til alle spillere i cirklen, før du tager en tår.”


9
Fingeren på næsen. Personen som får dette kort, må gemme det og på et tidspunkt i spillet, skal personen sætte en finger på sin næse. Nu gælder det om for alle at gøre det samme. Den som sidst får det gjort skal drikke en straf tår.

10
Vandfald! Så skal der drikkes! Alle sørger for at have noget at drikke. Personen som trak kortet starter og alle begynder at drikke med. Nu må personen til venstre først stoppe med at drikke, når den person som sidder til højre for en, er stoppet. Så ja – det er træls at være den sidste person! Skål!

Knægt
Alle hankøn drikker en tår.

Dame
Alle hunkøn drikker en tår.

Konge
Personen der trækker kongen, skal ånde/slikke på kortet og sætte det i panden. Så længe kortet sidder i panden har du magten og må dele tåre ud, give folk lov til at gå på toilet, hvis du altså mener de har fortjent det og meget andet (sørg for at være fair og rimelig).

Es
Sniper kortet! Lav en cirkel med din tommel og pegefinger og “sigt” på en af personerne i rummet. Når du har en på kornet skal du tælle til så mange du kan 1..2..3..4..5..6…. osv. du stopper først når personen reagerer på det og har set at du har personen på sigtekornet.  Det tal du nåede til, er det antal tåre, som personen skal drikke.

Joker
Inden opstart af spillet kan i aftale hvad dette kort skal have af konsekvens / regel / antal tåre. Eksempelvis: personen skal fortælle en joke, hvis ikke man kan det skal man drikke 2 tåre. / start en runde “Jeg har aldrig…” kun fantasien sætter grænser her! Kan i ikke finde på noget, kan i også undlade at have jokeren med.

Skål og god fest!
Vandfald er en klassiker og elsket af mange! Der er en del regler at holde styr på, men med overblikket her på siden kan i nemt gå tilbage og se hvad de forskellige kort betyder.

Husk at drikke forsvarligt og pas på hinanden. Vandfald er et drukspil, hvor man kan komme til at drikke en del – sørg for at være gode ved hinanden og stop hellere før det bliver træls. Vi ønsker dig en fantastisk god fest!

Vandfald regler